Oliver |  Information  Stamtavla  Lydnad  Spår                                                                             START

 

 

SLCH Muggebigge Ari

  Shetland Sheepdog
 
f. 2003-12-07

  Ägare

 
 Lisa Hjelmfors

  Storlek
 
40,5 cm
  9,2 kg

  Hälsa
  CRD, måttlig utbredning
  
HD VÄ, C lindriga pålagringar
  HD HÖ, B
  
AD VÄ, artros, lindring utbredning (1)
  AD HÖ, UA

  Mentalitet
  Känd mentalstatus, 1:a på skott

  Resultat
 
Årets Lydnadshund 2005 Linköpings BK
 
Svensk Lydnadschampion 2007
  Godkänd Elitspår 2009


Allmänt om Oliver

Muggebigge Ari som till vardags kallas Oliver, är en pigg liten krabat som, enligt honom själv i alla fall, förgyller mitt och övriga människors liv. Det står EGO i pannan på honom och andra ord som bra beskriver denna pälsboll är dryg och självupptagen…kan för mitt liv inte förstå varifrån han har dessa egenskaper… Pittbull-shelti har han kallats och när han hänger som en liten surrande symaskin i mitt vänstra byxben, på väg ner till träningsplan eller under en cykeltur, är jag böjd att hålla med om denna benämning.

 

Nere på plan går han dock som ett tänt ljus och gör allt han kan för att så fort som möjligt få sin belöning. Han skulle kunna döda för en torr Frolicbit. Detta godisintresse är förstås mitt främsta vapen i vår träning och hittills har det gått att få honom att göra lite av varje bara men påpekar att det finns godis att hämta.

 

Oliver tränas i lydnad, spår och sök. Efter debuten i elitklass spår känns det spännande att försöka med en uppflytt från söket också. Oliver älskar att hitta människor i skogen. Och vem vet, kanske kommer suget efter Elitlydnaden tillbaka någon gång. Jag har inte gett upp tankarna på att jaga SM-poäng :-)